MOLR

رابطه بین غذا و جوش های پوستی

یک متخصص پوست و مو تاکید کرد:« تاکنون هیچ ماده غذایی که تمام افراد استفاده کنند و باعث بروز جوش در همه شود شناخته نشده میباشد اما بدون شک تجربه خود فرد در این میان اساسی است. »

دکتر ذبیح الله شاهمرادی گفت:«ارتباط میان غذا و انواع بیماری های پوستی از سال های دور مورد بحث و بررسی بوده میباشد به عنوان مثال در درمان بسیاری از بیماری های پوستی از عصاره های گیاهان و یا مواد غذایی استفاده میشده و در حال حاضر از اسیدهای میوه ای به نام آلفا هیدروکسی اسیدها که گرفته شده از نیشکر و فیبر و انگور و پرتغال و غیره میباشد به صورت عصاره گیری شده و تعیین درصد در درمان ضایعات مختلف پوستی و یا برای لایه برداری از پوست و یا به عنوان روشن کننده پوست استفاده می شود.»

وی ادامه داد:« بسیاری از مردم علاقه زیادی به داشتن رژیم غذایی خاص و پرهیز از غذاهای مضر برای بیماری های پوستی دارند که بسیاری از آنها ریشه تاریخی دارد و امکان دارد با مطالعات علمی به جایی نرسند و این روش ها کاملا اثبات شده نباشد.»

این متخصص پوست و مو افزود:« تاکنون هیچ ماده غذایی که تمام افراد استفاده کنند و باعث بروز جوش در همه شود شناخته نشده میباشد اما بدون شک تجربه خود فرد در این میان اساسی است. اگر چنانچه فردی متوجه شود با استفاده یک ماده غذایی خاصی جوش هایش شدت بیشتری پیدا می کند توصیه می کنیم که از این ماده غذایی کمتر استفاده شود.»

وی گفت:« برخی از مواد غذایی هستند که به علت اینکه حاوی سیستامین و سروتونین هستند خارش پوست را تشدید می کنند و توصیه می کنیم در بیماری های پوستی خارش دار مثل کهیر از استفاده این مواد محرک مثل فلفل، ادویه جات و ترشی جات کمتر استفاده کنند.»

دکتر شاهمرادی ادامه داد:« بنابراین یکسری ارتباطاتی میان تاثیر غذا بر پوست پیدا شده و برخی نیز تجربه خود فرد میباشد اما اینکه با پرهیز غذایی به طور کامل یک مشکل پوستی برطرف شود ممکن نیست و شاید تاثیر آن در حد کاهش خارش و یا کاهش فواصل حملات باشد که در این حد رژیم غذایی می تواند موثر باشد.»

وی افزود:« مسلما برخی سبزی ها و میوه ها و ویتامین ها برای بیماری های پوستی می تواند مفید و مثمر ثمر باشد بخصوص استفاده آن در مورد پیشگیری از بروز چین و چروک ها و یا کاهش عوارض ناشی از تابش نور آفتاب و اشعه فرابنفش در پوست. بدون شک برخی از مواد غذایی خصوصا موادی که حاوی آنتی اکسیدان ها هستند(مثل گوجه و هویج) می توانند در درازمدت باعث کاهش عوارض بر پوست انسان شود.»

این متخصص پوست و مو تاکید کرد:« استفاده ویتامین هایی مثل c و e، استفاده زیتون و چای سبز به علت داشتن آنتی اکسیدان ها می تواند به بهبود وضعیت پوست کمک کند و یا پوست را در مقابل محرک های محیطی مقاوم تر کند.»

وی گفت:« همانطور که اشاره شد در گذشته از عصاره برخی گیاهان برای درمان بیماری های پوستی استفاده میشده در این میان شست و شوی صورت با شیر ترش که در میان مصریان باستان رواج زیادی داشته میباشد به عنوان یک روش حفظ زیبایی پوست و کاهش رنگدانه های پوستی استفاده میشده میباشد اما در علم این روش ها را به صورت عصاره گیری و تعیین درصد مقبول می دانند.»

دکتر شاهمرادی تاکید کرد:« ما معتقدیم بهترین کار برای استفاده از گیاهان این میباشد که عصاره گیری و تعیین درصد شوند چرا که امکان دارد برخی از گیاهان در عین مفید بودن حاوی برخی مواد مضر برای پوست باشند به عنوان مثال شیرین بیان اثرات ضدالتهابی خوبی دارد اما مواد دیگری دارد که اگر بدون تجویز پزشک استفاده شود باعث تورم پوست و افزایش پتاسیم جسم می شود.»

وی خاطرنشان کرد:«استفاده از این درمان ها زمانی مفید میباشد که اولا بیماری فرد تشخیص داده شده باشد سپس و در آن جهت از داروهای طب مکمل استفاده شود در واقع به جا استفاده کردن مفید میباشد و باید گفت بسیاری از مشکلات پوستی که افراد با آن روبرو می شوند به علت عدم توجه به این مسئله میباشد در بسیاری از موارد بیماران برای بهبود وضعیت پوست خود از داروهای گیاهی به صورت خودسرانه استفاده کرده اند که متاسفانه باعث تشدید جوش در صورت آنها شده و جای آن طوری زخم شده که با لیزر هم از میان نمی رود و بهبود نمی یابد.»

منبع:سلامت نیوز

فروشگاه مارکت سنتر